Hozzávalók:
2 db tejszínes sajtkrém rúd
1 dl száraz fehérbor
2 duci gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
8 dl húsleves alap (lehet kockából is)
őrölt bors
csipet szerecsendió(legjobb a frissen reszelt)
tetejére:
reszelt sajt és pirított kenyérkocka
Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymanyomón átnyomjuk. Lábasba tesszük, rákanalazzuk az olajat, és kicsit megfuttatjuk. Ha már érződik az illata, akkor felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a húslevest is. Megszórjuk borssal, reszelünk bele kevés szerecsendiót és hagyjuk összefőni. Közben a sajtkrémeket kinyomjuk egy tálkába, és a forró léből rámerünk egy kanállal. Alaposan kikavarjuk, majd a gyöngyöző levesbe belecsorgatjuk úgy, hogy közben folyamatosan kevergetjük a habverővel. Egyet méág forr, és elzárhatjuk a gázt alatta. Miután tányérokba szedjük, megszórjuk pirított kenyérkockával, reszelt sajttal, és némi apróra vágott metélőhagyma is kerülhet rá, ha van otthon.
Aki szereti a bor enyhén savanykás, pikáns ízvilágát, ahogy elvegyül a sajtkrémmel, az mindenképpen próbálja ki. Nálunk ma ez volt a leves. Bence persze nem kóstolta meg, de nekünk felnőtteknek bejött.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése