Hozzávalók:
20 dkg finom liszt
10 dkg darált dió
20 dkg cukor
1,5 dl tej
1 dl natúr joghurt
1 ek. barack lekvár
1 citrom reszelt héja
5 dkg csokoládé
1 db tojás
1 cs. sütőpor
+ 2 dl habtejszín
Elkészítés:
Egy tálba ütöm a tojást, hozzá mérem a cukrot, a tejet és a joghurtot, majd kicsit összekeverem
habverővel. Hozzá adom a darált diót, a megmosott citrom reszelt héját, a lekvárt, a durvára vagdalt csokoládét és végül a lisztet és a sütőport. Szilikonos tortaformába, vagy pitesütőbe öntöm, és előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöm. Érdemes tűpróbát végezni, hisz nem biztos, hogy mindenkinek egyformán süt a sütője, és elegendő 25 perc a teljes szilárduláshoz. A kész tésztát pár perc pihentetés után egy tálra kiemeljük, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Közben a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, és tetszés szerint feldíszítjük vele a süteményünket.
Imádott férjecskémnek készült ma ez a pite, amolyan ünnepi süteményként. Bár a hivatalos köszöntés már meg volt egy tortával, a barátnőmék ma jöttek el hozzánk, így úgy gondoltam, nem ronthat a pitémen, ha tejszínnel gazdagítom mind az ízét, mind a kinézetét. Elhiszitek, hogy nem csalódtunk? :-)
Szép is, finom is, nagyon elegánsan diszítetted!
VálaszTörlésKöszönöm Vicuska!
VálaszTörlésNagyon elegáns a tortád, széppé varázsoltad:)) Ahogy elnézem a minősége is osztályon felüli.:))
VálaszTörlésFincsi! :-P
VálaszTörlés