Hozzávalók:
1 kg apró krumpli
2 dl majonéz
http://ugymintotthon.blogspot.hu/2013/03/hazi-majonez.html
2 kis pohár tejföl
só
csipet cukor
1 kk. őrölt bors
1/2 tenyérnyi zeller szelet
3-4 levél medvehagyma
Elkészítés:
A krumplit jól megmosom, héjában megfőzöm. A
megmosott és lecsepegtetett medvehagymát apróra
vagdalom. a zellert sós vízben megpárolom, majd ha kihűlt, gyufaszálnyi csíkokra vágom. Míg fő a krumpli, addig kikavarom a mártást. A majonézt eldolgozom a tejföllel, sóval, pici cukorral és őrölt borssal, majd jöhet bele a medvehagyma is. A kihűlt krumplit megtisztítom és karikákra vágom. Egy nagy tálba teszem a zellerrel együtt és óvatosan beleforgatom a mártásba. Érdemes pár órára behűteni, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni.
Itt a tavasz, s ezzel együtt a természet nagy ajándéka, a medvehagyma is. Kicsit fokhagymás, jellegzetes zamata számtalan ételnek ad finom ízharmóniát. Szivesen használom én is, mióta megismertem. Szerencsére, piacokon, üzletekben is beszerezhető, így nem csak az erdőt járók "kiváltsága" ez a csodás gyógynövény, mely számos egészségügyi problémát orvosol. Többek között jó hatással van az emésztőrendszerre, a koleszterinre, vérnyomásra, léguti problémákra. Egyszóval érdemes fogyasztani!
Fenséges lehet. Zeller és medve hagyma.
VálaszTörlés