2013. április 14., vasárnap

Tavaszi kukorica saláta

Hozzávalók:
1 doboz kukorica
2 db retek
kis darab kígyóuborka
medvehagyma (ízlés szerint)
metélőhagyma (ízlés szerint)
1 dl majonéz
1 dl tejföl
csipet cukor
csipet őrölt bors
Elkészítés.
A majonézből, tejfölből, cukorból és őrölt borsból egy mártást keverünk. Egy tálba belekanalazzuk a lecsöpögtetett kukoricát. megmossuk a hónapos retket és az uborkát, majd gyufaszálnyi csíkokra vagdaljuk, és a kukoricához adjuk. Megszórjuk apróra vágott metélőhagymával és medvehagymával, amit ízlés szerint adagolunk. Ráöntjük a mártást és összeforgatjuk. Hagyjuk kicsit érni az ízeket, aztán nincs más hátra, mint bekanalazni :-)




A tavaszi napsütés valami különös dolgot hoz ki az emberből. Nem csak az ablakokat akartam csillogóan tisztának látni, de minden olyan ízt és illatot is magamba akartam szívni, ami a tavaszt jelenti. Vasárnap lévén a zöldségeskosár tartalmára hagyatkozhattam csak, de így sem vallottam szégyent a rántott csirke mellé kínált salátámmal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése