Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
30 dkg cukor
2 db tojás
8 dkg őrölt mogyoró (persze lehet dió is)
1,5 cs. sütőpor
5 dl tej
Krémhez:
4 dkg vanília pudingpor (általában ennyi egy csomag)
4 dl tej
16 dkg darált mogyoró (vagy dió)
10 dkg cukor
30 ml rumaroma
2 dl cukrászhab (vagy Hulala)
+ a díszítéshez 1 dl tejszín és eper
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőtálba ütjük és a cukorral, tejjel kikeverjük. Beledolgozzuk adagokban a mogyorót, aztán a sütőporos lisztet, majd a masszát egy szilikonos tortaformába öntve előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Mindenképpen érdemes tűpróbát csinálni, mert nem sütnek egyformán a sütőink. Ha készen van, akkor egy rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd két lapba vágjuk.
Elkészítjük a krémet. A tejet egy lábosba öntjük, beletesszük a cukrot és a pudingport. Kevergetve sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni. Ha már hideg, akkor beledolgozzuk a rumaromát és a mogyorót, végül a közben keményre vert cukrászhabot. Ezzel a krémmel töltjük és vonjuk be a tortát. A díszítéshez szánt tejszínt felverjük, és nyomózsákba téve tetszés szerint díszítjük a tortát vele, majd eperrel tovább dekoráljuk.
A krém ötletéért ezer köszönet a " Nassoló Naplónak" !
Szuper! Ugyan ezt gesztenyés változatban is megenném.
VálaszTörlés