Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 dl szójaszósz
4 ek méz
1 dl ketchhup
1 tk. curry
1 csipet csilli pehely ( aki nem szereti, ki is hagyhatja)
1 dl olaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 ág oregánó (vagy 1 tk. szárított)
Elkészítés:
A csirkeszárnyak végeit levagdossuk, azokra most nem lesz szükségünk. A páchoz összekeverjük a
hozzávalókat, és alaposan beleforgatjuk a csirkehúst. Letakarjuk, és legalább két órán át hagyjuk pácolódni a hűtőben. Utána sütőtálba tesszük a szárnyakat, és rákanalazzuk a páclevet. Lefedjük alufóliával, így sütjük egy órán át, majd fólia nélkül, kétszer-háromszor meglocsolgatva aszaftjával még egy fél órát. Lehet is tálalni.
Életem két pasijának nagyon bejönnek ezek a szójaszószos-mézes receptek. Na jó, bevallom, én sem tiltakozom túlságosan ellenük :-) Ehhez a mai csirkeszárnyhoz krumplipürét és lilahagymás paradicsom salátát készítettem. A krumpli amolyan "habos" fajta volt, jól kikevertem margarinnal, és tejföl híján egy kis aludttejjel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése