Hozzávalók:
1 marék magozott meggy
1 marék felezett szilva
2-3db nektarin
1 cs. vaníliás pudingpor
1 kk. őrölt fahéj
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
csipet só
4 ek. méz
ízlés szerint cukor (akinek nem elég a méz)
1 pohár gyümölcsjoghurt (kicsi)
kis darab citromhéj
2-3 citromfű levél
Elkészítés:
A gyümölcsöket ha frissek akkor megmossuk, daraboljuk. (a fagyasztottak gondolom mindenkinél már úgy vannak eltéve)Egy lábosba tesszük, annyivizet engedünk rá, hogy bőven ellepje. Megszórjuk sóval, fahéjjal, fűszerkeverékkel. Belecsorgatjuk a mézet, hozzátesszük a citromhéjat, citromfüvet, és kis lángon megpároljuk a gyümölcsöket. Nem kell pépesre főzni, érdemes figyelni rá, hamar puhulnak. Közben a joghurtba elkeverünk két evőkanálnyi pudingport, felengedjük pár kanál lével, majd állandó kevergetés mellett a leveshez csorgatjuk. Forralunk egyet rajta, majd elzárjuk a gázt. Ebben a melegben legfinomabb jól behűtve.
Bence nagyon szereti a gyümölcsleveseket. Készítettem már meggyből, cseresznyéből, szilvából, őszibarackból neki, ez pedig most egy vegyes verzió lett. aki extra kényeztetésre vágyik, az akár egy nagy gombóc hideg vaníliafagyit is a tányér közepére ültethet :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése