Hozzávalók:
10-12 db palacsinta
3-4 db alma
2 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
1-2 kk. mézeskalács fűszerkeverék
3 ek. cukor (almához)
3 ek. cukor (pudinghoz)
5 dl tej
Elkészítés:
Az almákat meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, majd a cukorral és a fűszerkeverékkel, valamint 1-2 ek. vízzel megpárolom. Ha már puha -figyeljünk, mert nem kell neki sok idő-akkor az egyik csomag pudingpor felét elkeverem 2 dl vízzel, és ezzel besűrítem az almakrémet. Hagyom kicsit hűlni, majd megtöltöm a palacsintákat. Egy kapcsos tortaformába belepakolom a palacsintákat, úgy, mintha egy csigavonalat követnék, a tortaforma karimájától befelé haladva. Az 5 dl tejben a szokásos módon megfőzöm a 1,5 csomag pudingot a 3 ek. cukorral, majd a palacsinták tetejére kanalazom. Hagyom kicsit a pulton hűlni, aztán 1-2 órára beteszem a hűtőbe, hogy jól összeálljon. Tálaláskor akárcsak egy tortánál, késsel óvatosan körbehúzom az oldalát, leveszem a formát és már lehet is szeletelni.
Esős, hűvös, igazi őszi idő van. Ilyenkor nehezen mozdul ki az ember, s jól esik egy kicsit tartalmasabbat enni ebédre. Nálunk gulyásleves volt, ami mellé elkészítettem ezt a palacsintatortát. A férjem nagyon szereti az almás dolgokat, s mivel volt még pár mosolygós darab itthon, gondoltam meglepem ezzel a gyümölcsös palacsinta verzióval. Bence is és a drágám is kétszer vágtak belőle a leves után, négy óra tájban pedig addig sündörögtek a konyhában egymást kerülgetve, míg elfogyott a maradék is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése