2013. szeptember 24., kedd

Mini kukoricás pizza

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
1,3 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 kk. cukor
1 kk. só
1 dl meleg víz
0,25 dl olaj
tetejére:
3-4 ek. pizzakrém
1/2 dbz kukoricakonzerv
1 db keményebb paradicsom
pizza fűszerkeverék (ízlés szerint)
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne  a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Míg felfut, addig egy tálba belemérjük a lisztet, megszórjuk a sóval, hozzátesszük az olajat, majd jöhet bele az élesztő és a víz. Kézzel pár perc alatt egynemű tésztává dolgozzuk. a legjobb benne, hogy különösebb dagasztást sem igényel. Már készen is van, le lehet takarni egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni, míg a duplájára kel. Utána lisztezett munkafelületen lazán átgyúrjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Keresünk egy poharat, vagy valami olyan konyhai eszközt, amivel kb. 10 cm átmérőjű korongokat tudunk szaggatni. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd egyenként megkenjük pizzaszósszal, megszórjuk pizza fűszerkeverékkel, és teszünk rá kukoricát és paradicsomkarikát. Megszórjuk sajttal, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.




A recept gyakorlatilag a nagy pizzám recije, csak feleztem a mennyiségeket. Holnap tízóraira Bencének készítettem, de gyanítom, hogy a drágám is megkóstolja majd. Persze, hiszen ennyit úgysem visz el még az én kamaszodó fiam sem, ebből a mennyiségből hat darab pizza lett :-) Mindenki ízlése szerint variálhatja a feltéteket. Bence nem kért rá most felvágottat, és próbáltam nem megpakolni, hogy a rövid szünetekben, két terem közt vándorolva is be lehessen kapni őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése