Hozzávalók:
50 dkg krumpli
1 kisebb zellergumó
só
1 ek. margarin
1 dl forró tej
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
csipet őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit és a zellert megtisztítjuk, és apróra kockázva lábosba téve megsózva megfőzzük, mint a hagyományos krumplipürének valót. A zellerből elég egy almányinak a fele, mert elég intenzív ízű zöldség. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, és a margarint rátéve alaposan megtörjük. Ezután fakanállal dolgozunk tovább. A pépet megszórjuk szerecsendióval, vágott petrezselyemmel, és annyi forró tejjel, hogy egy könnyű, habos pürét kapjunk. Megkóstoljuk, ha kell, még utána lehet ízesíteni sóval, ételízesítővel.
A mai ebéd mellé a fiúk sült krumplit kértek, én viszont egy kis krumpilpürére vágytam, amit megbolondítottam a húslevesből kimaradt zellerdarabbal. Nagyon finom volt. Tudom, sokan idegenkednek a zeller jellegzetes ízétől, de szerintem felesleges ez a tartózkodás, hiszen ha módjával használjuk, egy nagyon kellemes, harmónikus ízvilágot lehet vele teremteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése