Hozzávalók:
50 dkg csirkehús (lehet mell -vagy combfilé egyaránt)
Páchoz:
1-2 ek. oliva olaj (jó a napraforgó is)
2 ek. szójaszósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. curry
1 kk. őrölt bors
Bundához:
3-4 ek. étkezési keményítő
2 db tojásfehérje
1 dl tej
csipet só
2 tk. friss oregánó (lehet szárítottat is használni hozzá)
és annyi liszt, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen a tészta
+ sütéshez olaj
Elkészítés:
A pác hozzávalóit összekeverjük, majd a csíkokra vagdalt húst beleforgatjuk. Érdemes még előző este elkészíteni ezt, hogy a húst jól átjárják az ízek. Igazándiból nem lesz alatta lé, így másnap nem kell külön kiszedegetni tálra a húst. A bunda hozzávalóit jól kidolgozzuk habverővel. Első lépésként a tojások fehérjét verjük fel. Nem kell kemény habbá, csak annyira, hogy olyan fehér habos legyen. Mehet bele a keményítő (ha nincs otthon, ki is maradhat) a tej után pedig annyi liszt, hogy sűrű tésztát kapjunk. Wokban vagy serpenyőben olajat melegítünk, s ha elég forró, kezdődhet a munka. a húsfalatokat egyenként beleforgatjuk a tésztába, és az olajba tesszük. Egy-két másodperc után érdemes villával megmozgatni, hogy ne ragadjon le. Arra figyeljünk, hogy ha combfilét használunk, annak kicsit több idő kell a puhuláshoz, alacsonyabb lángon süssük. A kész falatokat tálra szedjük, és már lehet is tálalni, ízlés szerinti körettel.
A legnagyobb keletje nálunk a csirkehúsnak van, ezt már biztosan észrevette, aki gyakran látogatja az oldalamat. Éppen ezért megpróbálom a lehető legváltozatosabban elkészíteni. Szeretjük a kínai kifőzdék ízeit, s megpróbáltam kicsit koppintani amit ott ettünk, s bár ahogy a reklámban mondja az öreg kínai " kici fiú, otthon ilyet nem lehet" :-), mi azért elégedettek voltunk a mai ebéd eredményével. A fiúk szalmakrumplit ettek hozzá, én pedig zelleres krumplipürét:
http://ugymintotthon.blogspot.hu/2013/10/zelleres-krumplipure.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése