2013. november 2., szombat

Ananászos pulykavadas

Hozzávalók:
50 dkg pulykacomb filé
1 nagy fej hagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kis darab zeller
2 gerezd fokhagyma
1 ek. mustár
1 dl tejföl
1/2 doboz ananász befőtt
1/2 doboz kukorica
őrölt bors
1 babérlevél
ételízesítő
olaj
Elkészítés:
A hagymát apróra kockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a felkockázott húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk ételízesítővel, őrölt borssal, átkeverjük, aláöntünk egy kevés vizet, és fedő alatt puhára főzzük. Gyakorlatilag úgy járunk el, mint egy pörköltnél, csak nem teszünk rá pirospaprikát.
Míg fő a hús, addig a zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk ételízesítővel, hozzá tesszük a babérlevelet, és annyi vizet, hogy ellepje.  Puhára pároljuk.  Ha készen vannak a zöldségek, akkor botmixerrel pürésítjük, belekavarjuk a tejfölt, a mustárt, és 2 dl-t az ananász levéből. A húshoz hozzákanalazzuk az ananászt és a lecsöpögtetett kukoricát. A mártást a ragura öntjük,  összeforraljuk és már lehet is tálalni.

Ma vadast ettünk ebédre, ananásszal és kukoricával megbolondítva. Kicsit így maceránsnak tűnik az elkészítés, de nincs ebben semmi ördöngősség. Még egyszerűbb, ha akkor készít vadast az ember lánya, amikor húslevest főz. Akkor csak kiszedi a levesből a zamatos zöldségeket, felönti kevés levessel, és már lehet is pürésíteni, belekavarni a mustárt és a tejfölt. Aki szereti, pici citromhéj darabot is dobhat bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése