2013. november 24., vasárnap

Csicsóka chips

Hozzávalók:
Néhány szép csicsóka
olaj a sütéshez
só és zöldfűszer keverék ízlés szerint
( na meg persze egy jó kis konyhai kefe :-))
Elkészítés:
A csicsókákat folyó víz alatt nagyon alaposan megsikáljuk a kefével. Letörölgetjük, aztán zöldséggyalun hajszál vékony szeletekre vágjuk. Egy konyharuhával vagy törlővel kicsit leitatjuk róla a nedvességet, és kis adagokban forró olajban ropogósra sütjük. Gyakorlatilag ugyanúgy járunk el, mintha rosejblit sütnénk. Utána papírtörlőre szedjük, majd megszórjuk sóval és ízlés szerint fűszerekkel. Lehet is enni :-)



Kaptam egy szatyornyi csicsókát, úgy hogy agyalhatok, mi minden készüljön belőle. Bence kérésére próbálkoztunk meg a chipszel, ami belátom, okos gondolat volt. A krumplinál édesebb ropogós szeletkéket öröm volt bekapkodni. Szerintem tepsiben is megsüthető, majd kipróbálom azt a verziót is, de most úgyis használatban volt az olajsütő, így ez lett a kézenfekvő megoldás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése