Hozzávalók:
40 dkg harcsafilé (lehet más halfilé is, ami kicsit testesebb, mint a tonhal)
1 fej lilahagyma
2 szál sárgarépa
20 dkg brokkolirózsa
2 dl főzőtejszin
1 ek. apróra vagdalt petrezselyem
1 kk. őrölt szines bors
ételízesítő ízlés szerint
2-3 ek. étolaj
só
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk és egyformára karikázzuk. A halat kockákra vágjuk, kicsit besózzuk, és borsozzuk, majd állni hagyjuk míg a hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vagdaljuk. Az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a hagymát és kevés sóval megszórva pároljuk pár percet fedő alatt. Lesütjük, majd mehet rá a fűszeres hal. Óvatosan fakanállal forgatva kérget sütünk rá, majd pár perc elteltével a hagymával együtt egy tányérra kiszedjük. A lábosba beletesszük a brokkolirózsát és a répa karikákat. Megszórjuk ételízesítővel, öntünk alá egy fél decinyi vizet, és lefedve roppanósra pároljuk. Fedő nélkül elfőzzük alóla a nedvességet, majd a hagymát és halfalatokat visszatesszük az edénybe. Összeforgatjuk a zöldségekkel és aztán ráöntjük a főzőtejszínt. Forraljuk 2-3 percig, míg kicsit besűrűsödik a mártás, aztán megszórjuk a vágott petrezselyemzölddel, és elzárjuk alatta a gázt. Készen van. Én most penne tésztával tálaltam.
Délelőtt kutakodtam kicsit a fagyasztóba, s ennek eredményeképpen találtam egy csomag harcsafilét. Rántani már kevésnek bizonyult, ahhoz viszont elég volt, hogy egy kis brokkolival, répával és tejszínnel megbolondítva fincsi ragut készítsek belőle. Gyorsan meg voltam vele, nem kellett sokkal több idő hozzá, mint a tészta kifőzéséhez. Könnyű, finom ebéd kerekedett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése