Hozzávalók:
15 dkg liszt
6 ek. keserű kakaópor
2 db tojás kicsit felverve
csipet só
1/2 cs. sütőpor
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
20 dkg cukor
6 dkg margarin
+ néhány kanál porcukor a forgatáshoz
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, és hozzávagdossuk a margarint. Kézzel jól elmorzsoljuk, majd jöhet szép sorban a kakaópor, a só, a cukor, a fűszerkeverék, és végül a két felvert tojás is bele. Egynemű masszává gyúrjuk, majd letakarva fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. Utána diónyi gombócokat formálunk belőle, melyeket meghempergetünk alaposan porcukorban. Sütőpapíros tepsire pakoljuk, elég messze egymástól, mert alaposan megnőnek, elterülnek. Forró sütőben kb. 12-15 perc kellett nálam nekik, hogy megsüljenek. Nem kell megijedni, mert a tetejük kicsit még puha amikor kiszedjük, de ahogy hül, úgy keményedik a burok is rajta.
Közösségi oldalunkon felütötte fejét a pöffeteg láz :-) Egymás után jönnek a receptek, fotók a finomságokról, így nyilvánvaló, hogy én sem maradhattam ki a szórásból :-) Tegnap este elkészítettem a mi verziónkat, melybe nem gyömbért és vaníliát tettem, hanem mézeskalács fűszerkeveréket. Nagyon finom rágcsálnivaló, kívül ropogós, belül ragacsosan krémes és a kakaótól a cukor ellenére is kicsit kesernyés. Bár több receptben olvasztott csokit is ír bele, én azt hiszem maradok ennél az egyszerű összeállításnál.
szuper recept, mentve ki fogom próbálni.köszi puszi
VálaszTörlésTimike ezt elkészítem nagyon fincsi a recept alapján.
VálaszTörlésSzia! Köszönöm a receptet. A karácsonyi sütis ajándék dobozba ezt ( is ) szeretném megsütni. Kérdésem lenne. A golyókat a tepsiben golyóformájában hagyjuk, vagy egy kicsit lapítunk rajta. Köszi. Áldott karácsonyt!
VálaszTörlés