Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1 cs. sütőpor
20 dkg cukor
5 dkg darált dió vagy mandula (ha nincs, el is lehet hagyni)
1 db tojás
2,5 dl tej
Tölteléknek: lekvár ízlés szerint
Elkészítés:
A tojást egy tálba ütjük, hozzámérjük a tejet és a cukrot, habverővel kikeverjük, Utána fakanálra váltunk, és szép sorban mehet bele a sütőpor, a liszt
és a darált dió. Egy tepsit vagy tortaformát kipapírozunk, és belekanalazzuk a masszát, Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20 percig (de egészen biztosra menve tűpróbáig) sütjük. Ha hűl pár percet, kiemeljük a formából, aljáról lehúzzuk a sütőpapírt. Amikor már éppen csak langyos, akkor kettévágjuk, és megtöltjük valami pikáns kis lekvárral. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Talán el sem múlt volna ez a vasárnap, ha nem sütünk valamit. Nem akartam nagy dolgot, de ez a kis gyors kavart lekváros finomság még bőven bele fért. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése