Hozzávalók:
1 dbz őszibarack befőtt
1 kk. őrölt fahéj
1 dbz őszibarack joghurt
1 dl tejszín (én most a felfőzött házi tejről szedtem le)
ízlés szerint cukor
1 kis darab citromhéj
csipet só
1 -2 ek vaníliás pudingpor
(ha van és szereti a család, akkor egy pici menta, vagy levendula, mindkettő pikáns ízt kölcsönös a levesnek)
Elkészítés:
A barackokat kiszedjük a dobozból, és egyforma kis kockákra vagdaljuk. A leve sem megy kárba, egy lábosba öntjük, beletesszük a barackkockákat, megszórjuk a cukorral, fahéjjal, sóval, és hozzádobjuk a jól megmosott citromhéj darabot. Felengedjük még annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen. Odatesszük főni, s míg felforr, addig egy tálba kanalazzuk a tejszínt, a joghurtot és a pudingport. csomómentesre keverjük, adunk hozzá pár kanállal a forró léből is, és behabarjuk vele a levesünket. Pár pillanat kell csak már neki, és készen is van. Elég tálaláskor megszórni a morzsolt levendulával, vagy összevagdalt mentával, hogy érezzük minden kanálnál a különleges ízvilágot.
Egyszerű, gyors, különösebb tudást és anyagi ráfordítást nem igénylő leves. Az íze viszont nagyon kellemes, akár melegen, akár később a nyári napokon hidegen fogyasztjuk. Hármónknak elég is volt egy nagy dobozos konzerv hozzá, pedig Bence még spájzolt el magának délutánra is egy adagocskát a levesből :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése