2014. május 16., péntek

Grízes keksz

Hozzávalók:
1 cs. háztartási keksz
6,5 dl tej
10 dkg cukor
10 dkg búzadara
5 dkg margarin
2 ek. keserű kakaópor
2 tk. rumaroma
Elkészítés:
Egy kisebb tepsi vagy doboz alját kirakjuk keksszel. (kb. 20x25cm)A tejet lábosba öntjük, hozzámérjük a cukrot, beledaraboljuk a margarint. Odatesszük főni. Ha már gyöngyözik, akkor beleszórjuk a búzadarát, és kis lángon folyamatosan kevergetve főzzük, míg be nem sűrűsödik. Levesszük a gázról, és a felét óvatosan még úgy melegében a kekszre kanalazzuk. Újabb kekszsor következik, de mielőtt a maradék tejbegríz rákerülne, belekeverjük a rumaromát és a kakaóport. A sütink teteje ismét keksz lesz. Készen is vagyunk! Mehet a hűtőbe pár órára (egy egész éjszakai pihenő sem árt meg neki)
Aki akarja, az esetleg olvasztott csokit csorgathat a tetejére, vagy gyümölcsöt és tortazselét tehet rá.



A recept eredeti verzióját a nosaltyn találtam. Ám én felére csökkentettem benne a zsiradékot, lehet, hogy legközelebb teljesen el is hagyom. Házi tejet használok, elég zsíros anélkül is. A kakaópor mellé pedig csempésztem egy kis rumaromát, így még kívánatosabb lett ez az egyszerű de nagyszerű kis édesség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése