Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
60 dkg krumpli
3 szál sárgarépa
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
csirke fűszersó
ételízesítő
sütőzacskó
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, letörölgetjük és a forgójuknál ketté vágjuk. Megszórjuk csirke fűszersóval, és kicsit félre tesszük. Megtisztítjuk a krumplit, a répát és a hagymát, majd hasábokra vágjuk őket. Beletesszük egy nagyobb tálba, és ételízesítővel megszórjuk, jól átforgatjuk. A sütőzacskó tetejéről levágunk egy csíkot, ezzel kötjük majd be a száját. Belepakoljuk a zöldségeket, tepsire fektetjük, majd elrendezzük benne a csirkecombokat. Közé dobáljuk a fokhagymagerezdeket is, de ezeket nem tisztítjuk meg. Így a sütés végén egy krémet tudunk majd kinyomni a héjból. Bezárjuk a sütőzacskót, és egy konyhai ollóval néhány helyen óvatosan réseket vágunk rajta, hogy a sütés közben keletkező gőz el tudjon távozni, ne nyomja szét a zacskót. sütőbe toljuk, és kis lángon kb. másfél órán át sütjük. Ezután kivesszük, nagyon óvatosan felvágjuk a sütőzacskó "hasát", és szétnyitjuk, hogy a megpuhult hús és a zöldségek kis színt is kaphassanak, szépen megpiruljanak. Ez megemelt lángon negyed óra alatt meg is történik. Utána már nincs más dolgunk, csak tálra szedni a finomságokat, és egy jó saláta társaságában elfogyasztani.
Újabb csirkés finomság készült ma nálunk, és ismét rá kellett jönnöm, milyen nagyszerű találmány a sütőzacskó. Tökéletesen átpuhul minden amit beleteszünk, bent maradnak az ízek és zamatok. És nem utolsó sorban még a tepsit sem kell súrolni utána :-) Persze nem kell mereven ragaszkodni ezekhez a zöldségekhez, mindenki azt tesz a húsok mellé, amit szeret, ami éppen kéznél van a konyhában. Finom így megsütve a gomba, a zsenge kukorica, de karfiol, brokkoli is. Érdemes kísérletezgetni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése