2014. június 17., kedd

Baconos újkrumplileves

Hozzávalók:
60 dkg újkrumpli
3 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
5-6 dkg apróra kockázott bacon
2 dl tejföl
6 dl alaplé (lehet kockából is)
2 csapott ek. liszt

őrölt bors
1 kk. almaecet( sima ecet is jó)
Elkészítés:
A krumplit egy dörzsis szivaccsal megsikálom, felkockázom. Az újhagymát vékony karikákra vágom, a zöldjének a használható részét félre teszem a díszítéshez. Egy lábosba beleteszem a szalonna kockákat, és sütni kezdem. Amikor már engednek egy kis zsírt, akkor rádobom a hagymakarikákat, és kicsit együtt átpirítom. Hozzáteszem a nagyon apróra vagdalt fokhagymát is, majd rádobom a krumplit. Átforgatom, és felöntöm az alaplével, megszórom kevés őrölt borssal. Közepes lángon hagyom, hogy a krumpli megpuhuljon. Közben a tejfölt elkeverem a liszttel, hozzákanalazok keveset a fövő léből, majd ha már a krumpli kellően megfőtt, behabarom a levest. Csorgatok bele egy kk. almaecetet, aztán megkóstolom, ízlés szerint szórok még hozzá egy kevés sót, ha szükséges. Tányérokba szedve megszórom vágott hagyma zölddel. Jó étvágyat hozzá!






A krumplileves Bence nagy kedvence. Általában kolbásszal készítem, de most ez a baconos-újhagymás verzió pattant ki a fejemből. Na nem akarom magam dícsérni, de nem volt rossz gondolat! :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése