Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1 cs. sütőpor
2 cs. vaníliás cukor
15 dkg cukor
2 ek. natúr kakaópor
1 db tojás
10 dkg étcsokoládé
2,5 dl tej
1 marék málna (lehet fagyasztott is, csak ki kell engedni felhasználás előtt)
Elkészítés:
Első lépésként gőz fölött felolvasztjuk egy kis tálkába a kockákra tördelt étcsokoládét. Míg picit meghűl, addig a tojást egy tálba ütjük, hozzá mérjük a cukrot, rászórjuk a vaníliás cukrot, és habverővel alaposan összekeverjük. Ha már szép fényes fehér, akkor mehet hozzá a tej, az olvasztott csoki, majd a kakaópor és a sütőporos liszt. Fakanállal csomómentes egynemű masszává dolgozzuk, és egy margarinnal kikent-lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába kanalazzuk. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy felmelegedjen. Míg ez megtörténik, addig a lecsepegtetett málnaszemekkel kirakjuk a pite tetejét. Közepes lángon tű próbáig, kb. 20-25 percig sütjük. Ha hűl egy kicsit, lehet szeletelni. Aki "csúszósabban" szereti, az nyugodtan kanalazhat egy kis málnalekvárt is a tányérjára a pitéhez, nem fogja az ízét elrontani! :-)
Egyik barátnőm meglepett egy jó kis adag málnával, ami arra ugyan kevés volt, hogy befőzzem, de 2-3 adag süteménybe biztosan elég lesz :-) S mi is passzolhatna jobban ehhez a gyümölcshöz, int egy finom csokisan csokis kavart tészta. Hamar elkészül, szerintem elrontani sem lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése