Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
2 dl tejföl
ételízesítő
1 liter alaplé (maradék húsleves, vagy ha nincs, 2 db leveskocka 1 liter vízzel felforralva)
1 kk. őrölt fehér bors
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
1 csapott ek. liszt
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve alaposan megmossuk, majd lábosba téve kevés vizet öntünk rá, megszórjuk ételízesítővel és a borssal, s félig puhára pároljuk. Ezután felöntjük az alaplével, s hagyjuk, hogy a karfiol kedvünk szerint megpuhuljon. Közben a tejfölből és a lisztből kevés forró lé hozzáadásával habarást készítünk, és a levesbe csorgatjuk. átkavarjuk óvatosan, s ha újra felfőtt, el is lehet zárni a gázt, készen vagyunk. Utolsó mozzanatként megszórjuk a leves tetejét vágott petrezselyemmel, és már lehet is tányérokba szedni.
Ez egy elronthatatlan, nagyon egyszerű, mégis finom, könnyű kis leves. Elsősorban meleg nyári napokon szoktam készíteni, amikor semmi nehéz ételre nem vágyik az ember, de jó, ha egy kis leves kerül a gyomrába. Gyakorlatilag húsz perc alatt elkészíthető, s melegen, vagy langyosra hülve egyaránt lehet fogyasztani, hiszen semmi zsiradék nincs benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése