2014. szeptember 26., péntek

Feketeerdő krém gyorsan, egyszerűen

Hozzávalók:
1 cs. csokoládés pudingpor
4 dl tej
8 dkg margarin (lehet éppen 10 is)
3 ek. cukor
2 nagy ek. sűrű meggylekvár
ízlés szerint rumaroma
Elkészítés:
A pudingot a cukorral és a tejjel a szokásos módon megfőzzük. Még forrón belekeverjük a margarint, majd hozzáadjuk az aromát és a lekvárt is. Alaposan kikeverjük habverővel vagy fakanállal, hogy minél simább legyen. Ha kicsit hűlt, akkor betesszük a hűtőbe, hogy szilárduljon, aztán máris lehet vele kenni a piskótalapokat. Ezzel a mennyiséggel egy 24 cm-es tortát be lehet tölteni.




Ma délután egy piskótát akarok sütni, amihez valami gyors és könnyű krémre van szükségem. A tej és a puding adott volt, megnéztem hát, mivel lehet még felturbózni. Amikor megláttam a hűtőben a felbontott isteni darabos megylekvárt, már nem is volt kérdéses, milyen ízhatást szeretnék elérni. Nekünk bejött, próbáljátok ki! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése