2014. szeptember 26., péntek

Szaftos körtés

Hozzávalók:
32 dkg finomliszt
25 dkg cukor
4 ek. keserű kakaópor
2 db tojás
3,75 dl tej
1 cs. sütőpor
csipet só
3 db érett körte
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet, aztán beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
Egyenletesen eldolgozzuk a hozzávalókat, majd a masszát egy sütőpapíros tepsibe, vagy kikent sütőtálba öntjük. A körtéket meghámozzuk, és elrendezzük a tészta tetején. Előmelegített ütőben tűpróbáig, vagy legalább 25 percig sütjük. Aki szereti, az tálaláskor megszórhatja porcukorral.


Ha ősz, akkor alma, körte, szilva, szőlő. Nap mint nap megtalálható valamelyik a gyümölcsös kosarunkban itthon. Van amit magában eszünk, s akad, amit valami más finomsággal párosítva süteménybe teszünk. Így jártak most ezek a szaftos körték is. A keserű kakaóporral nagyon jól megfértek egy gyors kavarós süteményben.  Mire megsültek, olyanok lettek, mintha befőttet kanalaztam volna a tésztára. Nekünk nem hiányzott a porcukor róla, de aki szereti, bátran szórja meg a tetejét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése