2015. február 16., hétfő

Almás-diós szeletke

Hozzávalók:
3 darab nagyobb alma reszelve
20 dkg liszt
3 db tojás (kettő egész tojás, a harmadiknak csak a sárgája)
25 dkg cukor
1/2 cs. sütőpor
fél maréknyi dióbél durvára vágva
Mázhoz:
1 db tojás fehérje, 15 dkg cukor, 2 kk. fahéj, 1 kk. citromlé
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk apródonként a lisztet, a sütőport, a reszelt almát és a darabolt dióbelet. Összekeverjük, majd egy margarinnal kikent és kilisztezett püspökkenyér formába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Míg hűl, addig elkészítjük a mázat. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citromlevet. Gépi habverővel addig keverjük, míg sűrű, krémszerű mázat nem kapunk. Ezt kenjük a kihűlt almásunk tetejére.




Kis költségvetéssel, kevés időráfordítással készíthető sütemény. Ugye ezek már jó alapok ahhoz, hogy kipróbáljátok? :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése