2015. április 26., vasárnap

Mediterrán sonkás csirketál

 Hozzávalók:
1 kg csontos csirkehús
1 fej lilahagyma
1 db nagyobb paradicsom
1/2 db kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
2 jó szelet ujjnyi vastag sonka (nekem füstölt-főtt volt most itthon)
1 db citrom
kb. 1,5 dl olaj
két csipet őrölt bors
1  tk. morzsolt rozmaring
ételízesítő ízlés szerint
2 ek ketchup
1 tk. morzsolt (vagy friss)oregánó
Elkészítés:
Egy tálba kikeverem a pác hozzávalóit. Beleteszem az olajat, az egyik gerezd összezúzott fokhagymát, egy fél citrom reszelt héját és 1 kk. levet, a morzsolt rozmaringot, oregánóta ketchupot, az őrölt borsot, és ízlés szerint sót vagy ételízesítőt. Jól kikeverem, és ebbe beleforgatom a húsdarabokat. Aki nem finnyás, az jól megmosott kézzel is végezheti a műveletet, lényeg az, hogy a husik jól megfürödjenek az olajos mártásban. Érdemes egy órát pihenni hagyni fóliával letakarva. Utána egy tepsibe tesszük a húsokat, rákanalazzuk a pácot. A sonkát nagyobb darabokra vagdalva középakoljuk. A paprikát és a hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát és a paradicsomot vékonyan szeleteljük, és a tál tetejére szórjuk. aláöntünk egy bő deci vizet, lefóliázzuk, és forró sütőbe dugjuk közepes lángon egy órára. Utána levesszük a fóliát, és kicsit emelt hőmérsékleten szépen megsütjük. Tálaláskor frissen vágott paprikával, citromkarikával vagy paradicsom gerezddel díszítjük.




Csirke, csirke és csirke :-) Találtam egy szép darab sonkát a hűtőben, gondolom a drága férjem spájzolta be magának :-) Gyorsan lecsaptam rá, s a pulton talált citrom, paradicsom és paprika szinte már adta is mellé a receptet :-)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése