Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. augusztus 26., szerda

Majonéz, könnyen, egyszerűen

Hozzávalók:

1 db tojás (nem kell külön választani)
110 ml olaj
csipet só
1 tk. citromlé
pici őrölt bors
+ botmixer
és egy magas falú pohár vagy edény
Elkészítés:
Minden hozzávalót egyszerre beletesztek a pohárba. A botmixert az a pohár aljáig lenyomom, majd bekapcsolom, és óvatosan felfelé húzom. Lehet, hogy egyszer-kétszer meg kell ismételni a le-fel húzást, de utána már látni lehet a csodásan krémes-fényes majonézt.

Aki már kóstolt házi majonézt, annak nem kell bemutatni, mi is a különbség ez és a bolti társa között. Nincs ecetes mellékíz, nincsenek térfogatnövelők, tartósítók. Pillanatok alatt el lehet készíteni, frissen, amikor csak szükséges.
A receptért köszönet Glasernek a nosaltyról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése