2015. október 9., péntek

Húsos palacsintatorta 2.

Hozzávalók:
Palacsintához:
20 dkg finomliszt
2 db tojás
1 csipet só
1 pici cukor
3 dl tej
2 dl víz (nem kell szénsavas, jó a csapvíz is)
0,5 dl olaj
Töltelék:
50 dkg csirkemell
1 kis fej hagyma
ételízesítő
2 kanál olaj
2 tk. fűszerpaprika
őrölt bors
1 dl tejföl
Tetejére:
1 dl tejföl + 1 db tojás
pici ételízesítő, őrölt bors, ha van egy kevés morzsolt zöldfűszer
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítva apróra kockázzuk, megpároljuk az olajon, rátesszük a húst. fehéredésig kevergetjük, majd megszórjuk paprikával, felöntjük kevés vízzel. Ízesítjük ételízesítővel vagy sóval, frissen őrölt borssal és puhára pároljuk. Fedőt levéve zsírjára sütjük, és rátéve a tejfölt még egyszer összeforraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd turmixba téve pépesítjük. Nem baj,ha marad benne egy pici darabos is, csak ne legyenek nagy falatok.
Míg a hús hűl, megsütjük a palacsintát. A hozzávalókat kikeverjük, majd pihentetés nélkül kisütjük a palacsintákat. Egy kapcsos tortaformát (nekem 24 cm-es) kikenünk pici margarinnal. A húskrémmel megkent és feltekert palacsintákat szépen csigavonalba beleillesztjük a formába. Kezünkkel kicsit mindig igazgatunk rajta, hogy ne legyenek hézagok. A tejfölt elkeverjük a tojással és az ízesítőkkel, majd a palacsintacsiga tetejére kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon addig sütjük, míg a tejföl szép piros réteget nem képez rajta.
Érdemes kicsit hűlni hagyni, mert akkor szépen ki lehet venni a formából, és szeletelhető.




Tudtam, hogy Bence nem nagy rajongója a tejfölös húsnak tésztával. Ám az édesapja azt vitt munkába ebédnek, s maradt a húsból egy jó adag itthon is. Így kitaláltam ezt a palacsintatortát, ami ellen már Bencének sem volt kifogása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése