Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. november 15., vasárnap

Tojásos tepertőkrém

Hozzávalók:
kb. 20 dkg tepertő (nem az elegáns, hanem amolyan kis leszedegetett baromfiféle hájacskából sütött került most nálunk ebbe)
3 db keményre főtt tojás
1 ek. aprított medvehagyma
1 tekerésnyi frissen őrölt bors
 só ízlés szerint
5 dkg natúr sajtkrém
Elkészítés:
Ide nem tudok túl sok mindent írni. A turmixba belekanalaztam a hozzávalókat, és jó alaposan összedolgoztam. Kis tálkába szedve megformáztam, tálra borítottam, és ment a hűtőbe. Kiváló reggeli lesz belőle egy bögre forró gyümölcstea mellett.

Az úgy esett, hogy fogadott nagyikánk hozott fel nekünk egy tálka kis apró tepertőt, ami a hétvégi szárnyas feldolgozásból adódó zsírkisütésből származott. Régebben Bence nagy rajongója volt ezeknek a falatoknak, de a pasi kamasz, sportol, és oda figyel arra mit eszik. De nem akartam, hogy kárba vesszen a tepertő, és mivel három főtt tojás is lapult a hűtőben, így már csak a turmixot kellett bekapcsolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése