Hozzávalók:
80 dkg csirke (vagy pulyka)mellfilé
5-6 db tojás
30 dkg sajt
liszt
2 dl főzőtejszín(használhatunk jó sűrű tejfölt is)
3 dl tej
2-3 gerezd fokhagyma
csipet szerecsendió őrölve (aki nem szereti, el is hagyhatja)
margarin
ételízesítő
Elkészítés:
A mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is. Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, mielőtt felhasználnánk. Előveszünk három tányért, vagy éppen amibe panírozni szoktunk. Az elsőbe lisztet szórunk, a másodikba a felvert, ételízesítős-szerecsendiós tojásokat tesszük, a harmadikba pedig a reszelt sajt kerül (ha egy része füstölt, még pikánsabb lesz az íz)
Egy sütőtálat kikenünk margarinnal, és a kezünk ügyébe készítjük. A mellfiléket először lisztbe mártjuk, majd a tojásba és végül a sajtba. Rögtön a sütőtálba tesszük. Szépen egymásra rétegezzük, megtöltjük vele a tálat. Ha már elfogyott a hús, akkor a maradék sajtot elkeverjük a maradék tojással, hozzáadjuk a tejszínt, és a rakottra öntjük. Fóliával letakarva jó 3/4 órát pároljuk, majd takarás nélkül szép pirosra sütjük. Érdemes a húst megnézni, mielőtt a fóliát végleg levesszük, mert a sütési idő függ egyrészt attól, hogy csirkét vagy pulykát használunk, másrészt pedig attól, hogy milyen vastagra vágtuk a szeleteket.
Biztosan nálatok is vannak olyan ételek, amiket csak bizonyos alkalmakkor készítettek el. Nálunk valahogy ez a rakott csirkemell vált tipikus szentestei lakomává, amolyan igazi "habos" krumplipürével, őszibarack befőttel. Elsősorban Bence nagy kedvence, akinek mindig és minden formában jöhet a csirkemell. Azért is szeretem, mert amellett, hogy isteni íze van, nagyon laktató is. És ebben kivételesen nincs bacon, ami ma már olyan divatos hozzávaló, de én nem mindig szeretem használni.
Nagyon finomnak tűnik, ezt ki fogom próbálni tuti. A lidlkonyha oldalán találtam még rengeteg finom főételt megér egy pillantást
VálaszTörlés