Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2016. december 20., kedd

Mentás csokilikőr

Hozzávalók:
 3 dl tejszín
2 dl vodka
1 ek. szárított menta
5 dkg étcsokoládé
1 ek. natúr kakaópor
2 ek. cukor
1 db tojássárgája
Elkészítés:
A vodkát egy pohárba töltöm, és beleszórom a szárított mentát. Hagyom ázni egy negyedórát. Ez az idő elég arra, hogy a tejszínt lábosba öntve felmelegítsem, és amikor már jó forró, de nem forr, elzárjam alatta a gázt, és beletegyem az összevagdalt csokoládét és a kakaóport. Addig klevergetem, míg fel nem olvad, egyneművé nem válik a tejszínnel. Félre teszem és hagyom hűlni. Egy tálkába teszem a tojás sárgáját, és a cukorral krémes fehérre keverem. Kanalazok bele a kicsit már meghűlt csokis tejszínből, majd összeöntöm. Alaposan kikeverem, hogy a tojássárga kicsit átmelegedhessen, ne legyen nyers. (na persze ez nem azt jelenti, hogy megfőzöm! ) Amikor már teljesen kihűlt a keverék, akkor egy üvegbe töltöm, és rászűröm a mentás vodkát. Összerázom és lezárva jól az üveget, a hűtőbe teszem. Érdemes állni hagyni 2-3 napot, hogy az ízek összeérjenek.


A férjem szerint nem is én lennék, ha nem találtam volna ki valami újat az ünnepre. Először a korábbi években már többször elkészített tojáslikőrön méláztam, de a fiúk nem igazán támogatták. Talán ráuntak? A bonbon és szaloncukorgyártásból maradt egy darab jó minőségű étcsokim, s mivel pont tegnap néztük át a szárított gyógynövényes zsákunkat, tudtam, hogy van benne menta is. Így aztán adta magát, hogy kedvenc csokilapocskám után szabadon likőr készül :-)
Ha esetleg nincs otthon vodka, de van tiszta, nem "kerítésszaggató" pálinka, abból is el lehet készíteni, de akkor érdemes a szesz mennyiséget csökkenteni, a tejszínét pedig kicsit megemelni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése