Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2017. március 24., péntek

Haltörzs krumplival sütve (HP)

Hozzávalók:
személyenként 1 db haltörzs
személyenként 1 marék sütnivaló krumplihasáb (fagyasztott)
fűszersó a halhoz
3 ek. olaj
Elkészítés:
A halat befűszerezzük, félre tesszük míg a sütőlap felmelegszik olyan 110-120 fokra.  Rákanalazunk kevés olajat és már mehet is rá a sütnivaló. Lefedjük, de nem kell neki 15 percnél több idő, nemhogy szétessen. Közben fordítsuk meg egy lapáttal.  Ha már levesszük a fedőt, emeljünk a hőfokon. Amikor színt kap a hal, szedjük tányérra, helyére tegyük oda a krumplit, meglocsolva még 1-2 kanál olajjal. Lefedjük, 10 percig pároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk.
Salátával "megfejelve" kínáljuk.


Ennél gyorsabban ritkán készít az ember ebédet! Volt az ismerőseim között olyan, aki azt mondta, kizárt dolog, hogy megsüljenek benne az ételek, ha ennyi ideig van csak benne. Pedig soha semmi nem maradt még nyers, a csirke, hal, sertés egyaránt átsül benne. Persze minden hús más hőfokot és időt igényel, de érdemes megpróbálni annak aki teheti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése