Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2017. március 24., péntek

Párolt halfilé krumplival és pirított savanyú káposztával (HP)

Hozzávalók:
6 szelet halfilé
60-80 dkg krumpli
30 dkg savanyú káposzta
2-3 kanál olaj
fűszersó a halhoz
só vagy fűszersó a krumplihoz
Elkészítés:
 Első körben a fűszersóval megszórt hal került a felmelegített sütőlapra, ami 100-120 fokos volt. Éppen csak egy evőkanálnyi olajat kapott kísérőnek. Az első öt percben lefedtük, így megpárolódott abban a folyadékban, amit az olaj mellett még a hal engedett magából. Miután lekerült a fedés, újabb öt perc kellett még ahhoz, hogy néhányszor megforgatva a filéket, színt kapjanak és elfőjjön a sütőlapról a nedvesség. Ezután jöhetett a nyers, és kb. fél centi vastagra karikázott krumpli, amit előzőleg fűszersós olajba forgattunk. Először ez is fedő alatt párolódott, majd fedő nélkül, lapáttal forgatva pirult. A pirítás alatt már a savanyúkáposzta is csatlakozott a partihoz. Addig időzött a hotban, míg egy kis színt és sült kérget kapott.
Az egész ebédünk jó fél óra alatt elkészült!Ez az étel is HP, azaz hot-platban készült. Nagy előnye ennek az elektromos főzőnek, hogy minimális zsiradék kell a főzéshez, sütéshez, és az ételek gyorsan elkészülnek benne. Na és nem utolsó sorban ízletesek, zamatosak lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése