Hozzávalók:
1 db közepes cukkini
1 db tojás
1 ek lenmag
só
2.-3 ek. reszelt sajt
1 kis gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
ételízesítő
3-4 ek zabpehely
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkiniket megmossuk, megtöröljük, és lereszeljük a reszelő azon részén, ahol a káposztát szoktuk. Picit besózzuk, 10 percet állni hagyjuk. Közben a zabpelyhet egy turmixba tesszük, és megdaráljuk. Nem kell teljesen porrá, maradhatnak apróbb darabkák benne. Lecsepegtetjük a cukkinit, mehet hozzá a tojás, a reszelt sajt, a lereszelt fokhagyma, a bors, a lenmag , az ételízesítő, és annyi zabpehely őrlemény, hogy összeálljon a masszánk. Vizes kézzel formázzunk golyókat belőle, majd forró olajban süssük szép aranybarnára. Papírtörlőre szedve itassuk le a felesleges olajat róla, és valami könnyű kis salátával mehet is az asztalra.
Nagy rajongói vagyunk Bencével a cukkininek, s mivel a hétel lapcsánkaként és rántva már ettünk, így ki kellett találni valami újdonságot belőle, ami azért vegetáriánus keresztlányomnak is elnyerte a tetszését. Megmondom őszintén, isteni finom lett! :-) És ha nem lennék mindemellett húsimádó, akkor lazán el tudnám képzelni egy főzelék vagy párolt rizs mellett is. Szóval úgy, mint egy fasírtot.
..ezt is kikéne próbálni,,mindig olyan jókat főzöl Timi !!nagyon ügyes vagy !!
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa! Próbáld ki bátran, nagyon finom!
Törlés