2018. július 30., hétfő

Lebbencsleves


Hozzávalók:
Egy marék fodros nagykocka tészta ( én ebből szoktam készíteni)
2-3 szem krumpli
1 szál zellerzöld
1-2 szál petrezselyemzöld
1 kevés szalonna (ha csak egy kis szalonnabőr van eldugva valahová, az is megadja azt a füstös ízt neki :-) )
pici olaj (ha nincs szalonna)
2 tk. fűszerpaprika
1 kicsi paradicsom
1 szelet zöldpaprika (lehet kis csípős is)
1 kicsi fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
ételízesítő és frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
Megtisztítom és kis kockákra vágom a krumplit. Míg nem kell, addig hideg vizet engedek rá, nehogy megbarnuljon. A  szalonnát felkockázom, lábosba teszem és kisütöm a zsírját. Majd kiszedem és félre teszem. Mehet a helyére a tészta, amit kavargatva szép barnára pirítok. Félrehúzom a gázon, megszórom a fűszerpaprikával, jól elkeverem, és felöntöm egy kevés vízzel. Mehet bele a cikkekre vágott paradicsom, a paprikaszelet, a zöldlevelek, a megtisztított hagyma egészben, a fokhagymgerezd,  és a fűszerek, valamint a krumpli. Felengedem annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen, és lefedve főzöm. Amikor már majfnem puha a tést és a krumpli, akkor visszakanalazom bele a mini tepertőket, megkóstolom, és ha kell, kicsit utána fűszerezem. Készen van.


Nagyon egyszerű leves, amit egy fél óra alatt el lehet készíteni. Bár én a tarhonyalevest bevallom jobban kedvelem, azért ez is az asztalunkra kerül alkalmanként. Igazi persze akkor lenne, ha hái nagy lebbencset használnánk hozzá, és esetleg sikerülne szabad tűzön elkészíteni  :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése