2018. augusztus 12., vasárnap

Cukkini krémleves

Hozzávalók:
1 db közepes cukkini
1 db krumpli
1 kicsi darab hagyma, vagy egy szál újhagyma
1 kicsi kerezd fokhagyma (vagy kevés fokhagymapor)
ételízesítő/só
frissen őrölt bors
tej
1 ek. olaj
+ tálaláshoz levesgyöngy
Elkészítés:
A cukkinit alaposan megmossuk, nem kell tisztítani, csak a két vége kerül a szemétbe. Felkockázzuk, és mellé apróra vagdaljuk a meghámozott krumplit is. A hagymát pici kockákra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. Rátesszük a krumplit és a cukkinit. Megszórjuk ételízesítővel vagy sóval, frissen őrölt borssal, és a fokhagymát is ráreszeljük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Nem kell neki sok főzési idő, a cukkini hamar megpuhul, és a krumplival sem lesz gond, ha elég apróra vágtuk. Hadjuk kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítsük össze. Kóstoljuk meg, ha valami még hiányzik, pótoljuk, és öntsük fel annyi tejjel, hogy krémes levest kapjunk. Forraljunk rajta még egyet, és lehet tálalni.


A nyár egyik nagy slágere nálunk a cukkini. a onyhapulton árválkodott már két napja egy szép kis közepes példány. Gondoltam egy merészet, és levest főztem belőle :-) Az ízesítésnél azért vigyázzunk arra, hogy ne nyomjuk el a cukkini alapízét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése