2018. augusztus 27., hétfő

Zöldfűszeres tojáskrém

Hozzávalók:
5 db kemémyre főzött tojás
kb. 5 dkg vaj
1 ek. vágott metélőhagyma
1 pár szál metélő fokhagyma (ha nincs, nem gond)
1 tk. vágott petrezselyemzöld
1 szál újhagyma (zöldje is belemehet, ahol szeretik)
1 tk. mustár
frisen őrölt bors és só ízlés szerint
Elkészítés:
Ha van kéznél egy késes aprító, akkor gyerekjáték az egész. Minden hozzávalót belepakolunk, és krémesre turmixoljuk. Tálkába szedve kicsit tegyük a hűtőbe, egyrészt, hogy megdermedjen, másrészt, hogy az ízek összeálljanak. Kenyérre, kiflikarikákra vagy éppen pirítósra kenve szuper kis vacsora vagy reggeli lehet belőle friss paradicsommal, paprikával és egy bögre teával.


Nem igazán kívánuk ma a felvágottakat, tojás viszont van bőven itthon. Így jött a krém ötlete, amihez az erkélyládából szüreteltem a friss zöldfűszereket. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése