2018. szeptember 24., hétfő

Almaszósz

Hozzávalók:
5 db szép nagy alma
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék (ebben minden benne van, amit gyümölcsszószhoz, leveshez, kompóthoz használna az ember)
kevés citromhéj darab
1 cs. vanília ízű főzős pudingpor
csipet só
cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk, és aránylag kicsi kockákra daraboljuk. Lábosba tesszük, megszórjuk cukorral, sóval, fűszerkeverékkel, hozzádobjuk a jól megmosott citromhéj darabot. Ügyeljünk, hogy a citrom fehér héj alatti része ne kerüljön bele, mert keserű lesz. Annyi vízzel ami ellepi, feltesszük főni. Én kis lángon szoktam, hogy az ízek összemelegedhessenek. Közben a pudingpor jó felét kevés vízzel egy habverő segítségével kikeverjük csomómentesre. Amikor az alma már puha (figyeljünk rá, mert nem kell neki sok idő) akkor kevés forró levet a pudinghoz keverünk még, majd behabarjuk vele a mártásunkat. Állandóan kevergetve besűrítjük, és elzárjuk alatta a lángot. Ha picit sűrű lenne fogyasztáskor, lehet egy kis tejjel higitani.



A gyermekkor íze köszönt vissza, amikor a hétvégén a levesben főtt hús mellé elkészítettem magamnak ezt a finomságot, egy kis pirított darával karöltve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése