2018. szeptember 12., szerda

Almatócsni

Hozzávalók:
4 nagyobb alma
1 db nagy tojás
2-3 ek cukor
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék vagy őrölt fahéj
kevés reszelt citromhéj
csipet só
liszt
+ sütéshez kevés olaj
tálaláshoz fahéjas porcukor
Elkészítés:
Az almákat megtisztítjuk, és lereszeljük. Nem kell finomra, mert nagyon ízletes, ha sütés közben a kilógó almaszálak kicsit megpirulnak. Tálba téve hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és a fűszerkeveréket. Elkeverjük, és annyi lisztet dolgozunk kanállal bele, hogy egy sűrű masszát kapjunk. Serpenyőbe pici olajat forrósítunk, és kanállal adagolva beleteszünk egyszerre két halmot, amit ellapítunk, és közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Addig folytatjuk a sütést, míg van a masszából. Ha kicsit meghűltek akkor megszórjuk fahéjas porcukorral őket.


Sok szép alma van itthon, s mivel ennyit frissen nem eszünk meg, mindig ki kell találnom valami finomságot belőle. Ma egy egyszerű paprikáskrumpli mellé jó kis desszert lett ez az alma tócsni :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése