2018. szeptember 10., hétfő

Laskagombás sertéstokány

Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka
25 dkg laskagomba (én csak a fejét használom, a szárát nem)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk. sózott házi paprikakrém
5 dkg húsos szalonna
1 dl tejföl
1 tk. liszt
1 kk. mustárételízesítő, frissen őrölt bors
1 tk majoránna (nálam friss)
kevés étolaj (ha szükséges, mert esetleg nem sül ki elég zsír a szalonnából)
Elkészítés:
A húst és a gombát tokánynak való szélesebb csíkokra vágjuk. A szalonnát és a hagymát, fokhagymát felkockázzuk. Egy lábosba pirítani kezdjük a szalonnát, majd ha már egy kevés zsírt enged, hozzádobjuk a hagymakockákat is. Együtt pirítjuk. Amikor már kap egy kis színt a hagyma, akkor hozzáadjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük. Rátesszük a házi paprikakrémet, de az ételízesítővel óvatosan bánjunk, nehogy sós legyen az étel. Inkább majd egy kicsit későbbi kóstolás után szórjunk rá annyit, amennyi kell még. Borsozzuk, és egy kevés vizet ráöntve lefedve hagyjuk párolódni. Amikor már félig puha a hús, akkor kóstoljuk meg a levet, ízesítsük szükség szerint. Tegyük hozzá a gombát és a majoránnát. Főzzük puhulásig. Közben a tejfölbe keverjük el a mustárt, csomómentesen a lisztet, majd kanalazzuk a húsra, és forraljuk jól össze. Készen van! Nokedlivel, tésztával vagy rizzsel, bulgurral egyaránt kínálhatjuk.


Kellemesen pikáns ízű, szaftos tokány lett belőle, amit én most tésztával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése