2018. szeptember 7., péntek

Karfiolos csirke

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
3 db csirkecomb, forgójánál elvágva
4 dl tejföl
1 sb paradicsom
1 ujjnyi húsos szalonna
fűszersó
só, őrölt bors
friss fűszernövények (kakukkfű, majoranna)
2-3 ek. olaj
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és jól lecsepegtetjük. A tepsit picit kikenjük olajjal, majd a már befűszerezett csirkecombokat elrendezzük benne úgy, hogy közé tudjuk dugdosni a nyers karfiolrózsákat. Ha készen van, meglocsoljuk a tetejét egy kevés olajjal, majd megszórjuk ételízesítővel és őrölt borssal a zöldséget. A paradicsomot karikákra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a kakukkfüvet és majorannát lehúzzuk a szárakról, és mindezt az egészet eloszlatjuk a karfiolos-csirke tetején. A tejfölbe is keverünk egy kis ételízesítőt, és egy evőkanállal  a rakott tetejére halmozzuk. Fóliázzuk, de ne simítsuk le teljesen, hogy a tejföl ne ragadjon rá. Forró sütőbe toljuk, és közepes lángnál kb. egy órát sütjük, majd levesszük róla a takarást. Meglocsolgatjuk a zsírjával, és kicsit megpirítjuk. Tálaláskor adhatunk még hozzá plusz tejfölt igény szerint.



Nagy kedvenc nálunk ez a karfiolos csirkke. Isteni íze van, és a másik nagy előnye, hogy egy tepsiben elkészül a hús és a köret. Ugye milyen jó párosítás? :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése