2019. január 9., szerda

Zöldborsó krémleves


Hozzávalók:
25 dkg zöldborsó
1 kicsi fej hagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 ek. olivaolaj
1 dl tej
2 tk. étkezési keményítő
csipet őrölt fehérbors
delikát
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és az olivaolajon átfuttatjuk. amikor már érezzük az illatát, mehet bele a zúzott fokhagyma is, de vigyázzunk, ne égjen meg. Öntsük rá a zöldborsót, forgassuk át. Szórjuk meg delikáttal, fehérborssal és öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Takarjuk le, és pároljuk meg a szemeket. Közben a tejben keverjük jól el a keményítőt. Ha a borsó megpuhult, hagyjuk pár percig hűlni, majd egy botmixerrel pürésítsük. A sima krémes levet öntsük vissza a lábosba, kanalazzuk hozzá a tejes keveréket, és forraljuk össze. El is készültünk vele.Kóstoljuk meg, ha szükséges, ízesítsünk még rajta egy picit.  Levesgyönggyel, pirított kenyérkockákkal kínálhatjuk.


Ez a leves is amolyan légből kapott gondolat volt ma tőlem. Pár perc alatt jött az ötlet, de finom krémleves kerekedett belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése