Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
25-30 dkg barna csiperkegomba
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl száraz vörösbor
1 dl tejföl
só, őrölt bors
1 tk. morzsolt majoranna
2 tk. paprikakrém
olaj
1 tk. étkezési keményítő
Elkészítés:
Elsőre kicsit összetettnek tűnhet, pedig a folyamat nagyon egyszerű. A csirkemell filéket szeletekre vágjuk. Egyéni ízlés dolga, hogy mekkora darabokat gondolunk. Kicsit sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 ek. olajon megforgatjuk, hogy egy kéreg szépen bevonja a szeleteket. Ez csak pár perc, és már ki is szedhetjük. A serpenyőt csak félre húzzuk, mert ebben pirítjuk meg a nagyobb darabokra vagdalt gombát is. Nem sózzuk, hogy pirulni tudjon, és ne párolódjon. Míg várunk rá, addig a hagymát apró kockákra, a fokhagymát pedig vékony szeletekre vágjuk. Nem kell ropogósra sütni a gombát, éppen csak, hogy egy kicsit pirítunk rajta, hogy kellemesebb íze legyen. Egy lábosba kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Felöntjük a borral, elkeverjük benne a paprikakrémet, a majorannát, picit sózzuk és borsozzuk. Amikor egyet forr, akkor beletesszük a hússzeleteket és a gombát. Lefedve hagyjuk párodni. Nem kell sok idő neki, az elősütött csirkemell hamar megpuhul. Közben a tejfölt elkeverjük a keményítővel. Pici forró levet teszünk hozzá, majd behabarjuk vele a mártást. Most azért kóstoljuk meg, mert még pótolható a fűszerezés, ha nem a szánk íze szerint való.
Lehet tálalni!Tészta, nokedli, bulgur, köles. Sokféle köret illik hozzá.
Szeretem a barna csiperkét. Sokkal intenzívebb íze van, mint a fehér rokonának. Volt még a hűtőben egy kis fehérbor is, nem akartam azt sem veszni hagyni, így párosítottam a csirkével, gombával, majorannával. Jó kis étel főtt belőle!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése