Hozzávalók:
1 kg csíkozott, fagyasztott pacal
2 nagy fej hagyma
1 db tv paprika
1/2 db csípős zöldpaprika
1 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
őrölt bors
őrölt kömény
só
pirospaprika
olaj
1-2 dl vörösbor (aki nem szereti el is hagyhatja, helyette vizet használjon)
Elkészítés:
A fagyasztott pacalt kiengedem, kicsit átmosom, és egyforma csíkokra igazítom. A hagymát és a fokhagymát megtisztítom, kis kockákra vágom, és a szokott módon olajon elkészítek egy pörkölt alapot. Vagyis lepirítom a kétféle hagymát, megszórom fűszerpaprikával, felöntöm kortynyi vízzel, lesütöm. Apróra vágom a paprikákat és a paradicsomot, s amikor már az alap készen van, akkor rádobom, és hagyom kicsit összepárolódni. Ráteszem a pacalt, s úgy átforgatom, mintha hús lenne. Pár perc után megszórom őrölt borssal, őrölt köménnyel és sóval, majd felöntöm a vörösborral, és lefedve hagyom párolódni. Néha megkavarom, s egy jó 45-50 perc után megkóstolom. Ekkor lehet még utána ízesíteni. Ha már puha a pacal, akkor kicsit elfőzöm még róla a levet, hagyom besűrűsödni.
A pacal egy olyan étel, ami megosztja a közvéleményt. Van aki nagyon szereti, s akad, aki rá sem bír nézni. Általában főtt burgonyával kínálom, de most a férjem kérésére pirított tarhonya volt a köret, így is jót ettünk belőle!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése