2022. december 1., csütörtök

Bence tálja

Hozzávalók:

1dl bulgur

2 dl alaplé (lehet delikátos víz is vagy zöldségleves alap)

1 csomag Tofu (20 dkg)

1 ek. olivaolaj

2-3 koktélparadicsom

egy kis darab kígyóuborka

1 db kicsi lilahagyma

1 gerezd lime vagy citrom

+ ízlés szerint zöldsaláta keverék meglocsolva pici olivával, átforgatva csipet sóval és borssal

Elkészítés: 

Az alaplevet lábosba tesszük, hagyjuk, hogy gyöngyözni kezdjen. Beleszórjuk a bulgurt, pár percig hagyjuk kis lángon főni (2-3 perc csak), aztán lezárjuk a tűzhelyet, csorgatunk egy kanálnyi olivát rá, lefedjük jól a lábost és hagyjuk a bulgurt így egy 20 percig pihenni. Ennyi idő elég neki, hogy felszívja a folyadékot és szépen megpuhuljon. És ennyi idő nekünk is elég ahhoz, hogy a többi alkotóelemmel elkészüljünk. apróra vagdaljuk a hagymát, paradicsomot és uborkát, és egy tényéron félre tesszük. A tofut nagyobb kockákra vágjuk, bekapcsoljuk a forrólevegős sütőt, a kosarába rakjuk a tofu kockákat, megpermetezzük egy minimális olivával és 170 fokra állítva 15 percig sütjük. Közben az elkészült bulgurt villával egy kicsit átlazítjuk, belekeverjük az előkészített zöldségeket megspricceljük a lime levével és egy tálra rendezzük. Mellé pakoljuk a megpirult tofut, a zöldsalátát és már lehet is ebédelni vagy vacsorázni!


A tofuval nem olyan régen ismerkedtünk meg, de Bencének és nekem hamar a kedvencünk lett. Ásványi anyagokban gazdag, ugyanakkor energiaszegény és koleszterinmentes fehérjeforrás. Érdemes megbarátkozni vele, nem csak a vegetáriánusok tányérján kaphat helyet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése