2022. december 2., péntek

Camambert szószos csirkefalatok szélesmetélttel


 Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé

1 fej hagyma

1 kk. őrölt bors

2-3 gerezd fokhagyma, vagy egy jó púpos kávéskanál fokhagymapor

só vagy ételízesítő ízlés szerint

3 ek. olaj

1 db Tihanyi camambert (120 grammos)

2 dl tej vagy tejszin

1 nagyobb evőkanál étkezési keményítő

+ 20 dkg szélesmetélt

Elkészítés:

A húst nagyobb kockákra vágjuk, befűszerezzük és kicsit félre tesszük. Míg pihen, addig a hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk. Jöhet rá a hús, amit még megízesítünk az összenyomott fokhagymával vagy fokhagymaporral. addig sütjük, míg kérget kap, majd pici vizet öntünk rá és lefedve pároljuk. Ha a hús már majdnem puha, akkor a camambert sajtot egyszerűen csaak rácsípkedjük, jól elkeverjük és hagyjuk, hogy szépen felolvadjon. Míg megtörténik, addig a tejben vagy tejszínben elkeverjük  csomómentesre az étkezési keményítőt. A csirkemellre öntük, és pár perc alatt átforraljuk. Érdemes megkóstolni még így forrón, hogy ha szükséges pótolni tudjuk a sót vagy a borsot. A kifőtt szélesmetéltet tányérra szedjük, és ráhalmozunk egy adag szószos húst.


Tulajdonképpen bármilyen tésztával lehet tálalni, én most ehhez éreztem kedvet :-)

A receptet kicsit a véletlen, pontosabban a sajtmentés "írta". Pár napja már pakolgattuk a hűtőben a camambert sajtot, s mivel lejárat közeli volt, úgy gondoltam itt az ideje felhasználni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése