Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
1 fej hagyma
1 kk. őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma, vagy egy jó púpos kávéskanál fokhagymapor
só vagy ételízesítő ízlés szerint
3 ek. olaj
1 db Tihanyi camambert (120 grammos)
2 dl tej vagy tejszin
1 nagyobb evőkanál étkezési keményítő
+ 20 dkg szélesmetélt
Elkészítés:
A húst nagyobb kockákra vágjuk, befűszerezzük és kicsit félre tesszük. Míg pihen, addig a hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk. Jöhet rá a hús, amit még megízesítünk az összenyomott fokhagymával vagy fokhagymaporral. addig sütjük, míg kérget kap, majd pici vizet öntünk rá és lefedve pároljuk. Ha a hús már majdnem puha, akkor a camambert sajtot egyszerűen csaak rácsípkedjük, jól elkeverjük és hagyjuk, hogy szépen felolvadjon. Míg megtörténik, addig a tejben vagy tejszínben elkeverjük csomómentesre az étkezési keményítőt. A csirkemellre öntük, és pár perc alatt átforraljuk. Érdemes megkóstolni még így forrón, hogy ha szükséges pótolni tudjuk a sót vagy a borsot. A kifőtt szélesmetéltet tányérra szedjük, és ráhalmozunk egy adag szószos húst.
Tulajdonképpen bármilyen tésztával lehet tálalni, én most ehhez éreztem kedvet :-)
A receptet kicsit a véletlen, pontosabban a sajtmentés "írta". Pár napja már pakolgattuk a hűtőben a camambert sajtot, s mivel lejárat közeli volt, úgy gondoltam itt az ideje felhasználni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése