Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1,5 dkg friss élesztő (nekem 3/4 csomag szárított)
300 gramm langyos víz
1 csipet cukor
1 ek. olivaolaj
15 gramm só
Feltétnek pedig ami csak tetszik! :-)
Nekem most vékony kolbászkarikák, csíkozott bacon, pizza szósz és vékonyra szeletelt lilahagyma került rá, na meg persze sima és füstölt sajt reszelve
Elkészítés:
Bevallom őszintén, hogy én az olaj kivételével a tészzta hozzávalóit egyből a konyhai robotgép üstjébe mérem, s amikor már majdnem összeállt a tészta, akkkor hozzácsorgatom az olivát is. Szépen kidolgoztatom, s az így kapott tésztagombócot olajos kézzel megigazgatom és egy tálba téve letakarom, félre teszem egy órát pihenni. aztán tepsibe nyomkodom, ami nekem pont akkora méretű, hogy egy jó centi vastag tésztája lesz a pizzámnak. Letakarva újabb fél órányi pihenő következik, majd megpakolom minden jóval, és előmelegített sütőben nagy lángon 15-20 percet sül.
Köszönet az alapreceptért az SK konyhából Eisler Zsoltinak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése