Hozzávalók: (3 főnek elég)
25 dkg spagettitészta, amit a szokásos módon bő sós vízben kifőzünk, lecsepegtetünk majd félre tesszük.
40 dkg darált sertéshús (lehet más fajta is)
5 dl sűrített paradicsom
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kis darab zeller
1 kicsi sárgarépa
3 kanál olivaolaj
frissen őrölt bors
só ízlés szerint
1 tk. szárított oregano
1 tk szárított bazsalikom
1 dl tejföl
20 dkg sajt (reszelve)
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és apróra felkockázzuk. A zellert, a répát és a fokhagymát lereszeljük. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzá dobjuk a többi reszelt zöldséget. Kicsit lepirítjuk, és felöntjük egy kortynyi sűrített paradicsommal. Rátesszük a darálthúst, fehéredésig pirítjuk, majd rászórjuk az őrölt borsot, sót, bazsalikomot és oreganót. Mehet rá a többi paradicsom, egy pici cukor és egy kicsi víz. Lefedve addig pároljuk, míg a hús megpuhul. Ha sok lenne rajta a lé (sajnos a hús is enged bőven) akkor két megoldás van. Vagy elfőzzük róla nagy lángon, vagy egy kicsi étkezési keményítővel besűrítjük. Egy nagyobb edényben összekeverjük a kifőtt spagettivel, majd átöntjük egy tűzálló tálba. A tejfölt kicsi sóval elkeverjük, bevonjuk vele a spagetti tetejét, majd megszórjuk bőven reszelt sajttal. Mehet a sütőbe, ahol addig marad, míg a sajt szépen rá nem olvad.
Férjecském nagy rajongója ennek az igen egyszerű, de laktató ételnek. Így ma egy kis fűszeres almaleves után pont jó választásnak bizonyult.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése