Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. szeptember 26., péntek

Szaftos körtés

Hozzávalók:
32 dkg finomliszt
25 dkg cukor
4 ek. keserű kakaópor
2 db tojás
3,75 dl tej
1 cs. sütőpor
csipet só
3 db érett körte
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet, aztán beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
Egyenletesen eldolgozzuk a hozzávalókat, majd a masszát egy sütőpapíros tepsibe, vagy kikent sütőtálba öntjük. A körtéket meghámozzuk, és elrendezzük a tészta tetején. Előmelegített ütőben tűpróbáig, vagy legalább 25 percig sütjük. Aki szereti, az tálaláskor megszórhatja porcukorral.


Ha ősz, akkor alma, körte, szilva, szőlő. Nap mint nap megtalálható valamelyik a gyümölcsös kosarunkban itthon. Van amit magában eszünk, s akad, amit valami más finomsággal párosítva süteménybe teszünk. Így jártak most ezek a szaftos körték is. A keserű kakaóporral nagyon jól megfértek egy gyors kavarós süteményben.  Mire megsültek, olyanok lettek, mintha befőttet kanalaztam volna a tésztára. Nekünk nem hiányzott a porcukor róla, de aki szereti, bátran szórja meg a tetejét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése