Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
5 dkg darált dió
4 ek. méz
1 cs. sütőpor
1 kk. őrölt fahéj (vagy mézeskalács fűszerkeverék)
1 db tojás
2,5 dl langyos tej
1 ek. mazsola
csipet só
és szilva ízlés szerint
Elkészítés:
A tojást egy tálba ütöm, és a folyékony mézzel elkeverem. Hozzáöntöm a tejet, majd habverővel egyneművé dolgozom. Mehet bele a só, a fahéj, a darált dió, a mazsola, a sütőporos liszt, és végül a kis kockákra vagdalt szilva. Alaposan összedolgozzuk fakanállal, majd egy kikent és lisztezett, vagy tapadásmentes tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben közepes lángnál kb. 20 perc alatt megsütjük.
A mai hűvös, őszi délután ezt hozta ki belőlem :-) Biztosan észrevettétek már, hogy krémes sütit a blogban a tortákon kívül nem nagyon találtok. Miért? Mert nem igazán rajongunk érte, jobban szeretjük ezeket a gyors, kavart édességeket, melyek teához, délutáni kávéhoz, vagy csak úgy egy jó könyv mellé nassolnivalóként kínálják magukat. Elkészítésük nem igényel különösebb szaktudást, és ezer módon variálhatóak.
Kedves Timi!
VálaszTörlésIgazán guszta süti.:)
Ha van kedved játszani a 66. VKF kiírásának tökéletesen megfelelne ez a recept is, szívesen látnálak vele az összefoglalóban ;)
http://sunisuti.blogspot.hu/2014/08/66-vkf-kiirasa.html
Szép napot!
Süni